Jak přežít – Kompletní příručka
Kompletní příručka – Jak přežít obsahuje 374 základních dovedností, které by mel znát každý zálesák : jak se naučit nebo zlepšit v lovení zvěře. Jak vystopovat srnce. Jak vystřelit v nejobtížnější situaci. Jak zlepšit své schopnosti v lovu lukem a nožem na mistrovskou úroveň. Jak přepravit, rozporcovat a připravit zvěřinu. Jak chytře na lov ryb. Jak nejlépe lovit z motorového člunu, kánoe nebo kajaku. Jak tábořit kdekoliv. Jak si udržet teplo. Jak se dobře najíst a rozdělat oheň v jakékoliv situaci a v rekordním čase atd. Jak proste všechno přežít : ať se pod vámi prolomí led, sklouznete do burácející reky nebo se ocitnete tváří v tvář rozzuřenému medvědovi. Všechny tyto dovednosti mohou znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. Tento kompletní manuál o přežití proste musíte mít!
Bitvy, které změnily svět
Již od časů, kdy vzniklo lidské plémě, se dějinami naší rasy proplétají různé válečné konflikty plné různých bitev. Některé z těchto bitev ovšem působí doslova jako takové milníky lidské historie – svět před nimi a svět po nich je doslova jiné místo. Jsou to Bitvy, které změnily svět, které vychýlily běh dějin jiným směrem a změnily i člověka samotného.
Bitvy, které změnily svět, se odehrávaly v průběhu věků v různých staletích a na odlišných místech, ať byla ale doba jakákoliv, všechny tyto střety mají společnou jednu věc – změnily lidskou společnost k nepoznání. Jedná se o bitvy, které například odstartovaly nový válečný konflikt velkého rozsahu, nebo jej naopak ukončily, ale i bitvy, po nichž sice válka pokračovala, ale zásadně byl změněn její průběh; stejně tak může jít třeba o střety, v nichž byla poprvé použita tehdy nově nastupující technologie. Publikace Bitvy, které změnily svět, nabízí ucelený přehled 47 takových nejvýznamnějších bitev.
Sýry – Nejlepší sýry z celého světa (Michelson Patricia)
Svět sýrů je tak vzrušující ! Podobně jako víno má i každý sýr svou vlastní individualitu. Cítíte-li se nejistí anebo vás odrazuje obrovská škála a výběr sýrů, je tato kniha právě pro vás. Společně s nádhernými obrázky, které vám pomohou zorientovat se v nabídce, obsahuje také množství zasvěcených informací. Dozvíte se vše o tom, z kterých zvířat pochází mléko používané k výrobě toho kterého druhu sýru a v které části země a jakým způsobem se sýr vyrábí. Právě tak podává informace o špičkových výrobcích sýrů, na jejichž produkci se budete moci zaměřit. A co je ještě důležitější, zevrubně informuje o chuti každého sýru a o tom, jak a s čím je nejlepší ho podávat. Tato publikace je jakousi encyklopedií sýru a doufáme, že po jejím přečtení získáte schopnost pustit se do pátrání po některých druzích sýrů a přivést je do svého života.
www.beletrie.eu